school
Update Kasteel.gro    
onderheader
 
visual
ondervisual

 

t
Update
Update Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap
Kasteel.gro weer geopend
Diplomering via livestream
Update Medialab
Tech-savvy
Werkplaats Online Ondernemen
Alumni student Dennis
 

Update

In deze nieuwsbrief
- Kasteel.gro weer geopend
- Update Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap
- Update Medialab
- Diplomering via Livestream
- Tech Savvy
- Werkplaats Online Ondernemen
- Alumni student Dennis

Veel leesplezier en graag weer tot ziens in Kasteel.gro!

b
beginalinea rechts
Tech-savvy

Begin 2020 is een Tech-savvy programma gestart speciaal voor onderwijs-medewerkers van Alfa College, Drenthe College, Noorderpoort en Openbaar Onderwijsgroep Groningen.

De Tech-savvy trainingen van Bossers & Cnossen zijn gericht op het vergroten van technische kennis en 21e-eeuwse vaardigheden.


Door middel van trainingssessies in het Kasteel aangevuld met wat online trainingen waren we hard op weg om samen One Level Up te komen. Het lijkt inmiddels alweer lang geleden, want door de Corona uitbraak waren we net als iedereen genoodzaakt de fysieke bijeenkomsten te stoppen.

Tijd om onze eigen creatieve en digitale vaardigheden aan te spreken, en met succes! Mede dankzij de reeds opgedane vaardigheden konden we met de deelnemers van Noorderpoort, O2G2, Drenthe College en Alfa College het programma online via MS Teams verder verzorgen. Het is gelukt om alle werkvormen te vertalen naar een digitale variant, met hetzelfde of soms zelfs beter resultaat. Want het volgen van een online training is een uitgelezen mogelijkheid om te oefenen met het werken in een online platform. Deelnemers leren enerzijds wat de technische mogelijkheden van het platform zijn, anderzijds worden zij vaardiger in het online communiceren en samenwerken, verwachtingsmanagement en zelfregulatie. Deze nieuwe kennis en kunde kunnen zij direct in de praktijk brengen door ook collega’s te helpen bij het thuiswerken op een digitaal platform.

 

Hoewel we er inmiddels redelijk aan gewend zijn geraakt, missen we elkaars aanwezigheid en kijken we er naar uit om vanaf september weer fysieke trainingssessies te geven. Hierbij gaan we de voordelen van online trainen combineren met de kracht van fysieke sessies.

Daarom zijn we nu bezig om de volgende trajecten blended te gaan verzorgen (uiteraard volgens de nieuwe richtlijnen van het RIVM). De afgelopen tijd heeft iedereen veel geleerd over technische mogelijkheden, maar er is nog veel te leren over het inzetten van deze mogelijkheden.

Benieuwd hoe ook jij die extra stap kan zetten? Neem contact met de Noorderpoort Academie of Nynke Jongstra van Bossers & Cnossen op en we vertellen je meer!

 

Facebook Twitter 

 

 

Colofon

Publicatiedatum: 19 June 2020
  Afmelden voor deze nieuwsbrief

bottom.png